Skytte på Falken

Jaktstig hagel


På vår jaktstigsbana tränar och upprätthåller du ditt hagelskytte inför jaktsäsongens drevjakter på 11 rörliga mål i olika varianter och svårighetsgrader. 2 figurer sveper förbi dig på var staion och du ska såklart få in så många hagel i båda lapparna som möjligt. Max poäng 220, men det är det sista målet som skiljer agnarna från vetet...


1 gång om året skjuter vi klubbmästerskap och inför det tränas det febrilt. Det finns även olika klasser beroende på vilka vapentyper som är godkända för respektive klass. Häng med du också!


En jaktstigsgrupp finns på Supertext för dig som vill träna kontinuerligt.

Trapbanan


Vår fina trapbana blir bara finare och finare! Tak, väggar, trallgolv och ljudisolering är på plats och vi arbetar med att färdigställa banan. Det är svårt att beskriva dess utseende rättvist, så kom och se den istället!


Banan är inställd för Nordisk Trap och Falkens lag tränar flitigt mellan varven av byggarbete. Öppet för medlemmar onsdagskvällar och lördagsförmiddagar enligt programmet. Träna din förmåga i alla väder att göra snabba och korrekta anläggningar mot duvor som går åt olika håll, med modern teknik som sänder ut duvan efter du kallat!

Inskjutning kulvapen och älgbanan


I älgboden kan du skjuta in ditt kulvapen i rummet brevid älgbanans skyttebås. Det är kul när det smäller! När ditt vapen är inskjutet går du bara in i nästa dörr och skjuter dina godkända serier på älgen, som registerar dina träffar med modern teknik. Vill du öva avfyrningsteknik kan du skjuta med kaliber .22 på älgen som då kan köras i långsam takt. Älgbanan är öppen för medlemmar enligt programmet.


Obs! Vid skytte på älgen får endast övningsammunition användas då jaktammunition riskerar skjuta sönder den teknik som registererar träffarna.